Koja je tvoja vještina?

Marko Rajić – portret

Korak po korak na putu prema ostvarenju snova

Razred 1. b bjelovarske opće gimnazije, među ostalim uspješnim učenicima, pohađa i Marko Rajić, kojeg ću vam rado predstaviti.  

Marko se bavi košarkom. Nema baš puno slobodnog vremena, ali ono što mu ostane od dana provede na treningu ili druženju s prijateljima. Košarku je odabrao radi društva, a nastavio trenirati zbog trenera, koji osobito podržava mlade košarkaše. Trenira za Košarkaški klub Vedi, tri puta tjedno po sat vremena, a kada ima slobodnog vremena, osim na kadetske, ide i na juniorske treninge. Osim treninga i utakmica, sudjeluje i u pripremama prije početka sezone, koje se održavaju na Boriku.  

Utakmice su najčešće jednom tjedno, uglavnom za vikend. Na svakoj utakmici igra prvu postavu i poziciju playa (razigravača). Kaže kako su mu najžešći protivnici iz Košarkaškog kuba Radnik Križevci i Košarkaškog kluba Vindija Varaždin.  

Marko Rajić na utakmici (Vedi Bjelovar vs. Vindija Varaždin)

Kao i većinu sportaša, tako ni njega nisu zaobišle ozljede, no to ga nije spriječilo u daljnjem napredovanju i osvajanju nagrade za najboljeg igrača u 1. Ligi predkadeta Sjever.  

Marko Rajić osvojio nagradu za najboljeg igrača u 1. Ligi predkadeta Sjever

Kao i svakom košarkašu, san mu je igrati u NBA ligi, ali ne bi bio nezadovoljan ni kada bi zaigrao u Europskoj ligi (Euroleague). Marko se svakim treningom trudi dati sve od sebe kako bi jednog dana njegovi snovi postali stvarnost te tako možda zaigrao sa svojim sportskim uzorima Kyrieom Irvingom i Derrickom Roseom. 

Tekst: Marla Pinjuh, 1. b

Fotografija: Iz privatnog albuma obitelji Rajić