Koja je tvoja vještina?

Lucija Prebanić – portret

Od suđenja nogometnih utakmica do pisanja poezije

Naša škola puna je učenika s raznim talentima i hobijima pa je došlo vrijeme da predstavimo neke od njih. U nastavku ćemo uperiti reflektore na učenicu 4. c razreda – Luciju Prebanić – koja se bavi raznim aktivnostima, a jedna od njih je i novinarstvo.

Lucija Prebanić ide u četvrti razred Gimnazije Bjelovar. U slobodno vrijeme sudi nogometne utakmice, igra futsal u nogometnom klubu Đurđevac, piše pjesme, bavi se jahanjem i čak je uspjela naučiti svog psa više od četrdeset trikova.

Suđenjem utakmica krenula se baviti zbog poticaja prijateljice koja nije htjela ići sama, a još je i pomoglo to što je Bjelovarsko-bilogorska županija jedina županija koja omogućuje besplatni tečaj u trajanju od mjesec dana. Kako bi mogla završiti tečaj trebala je položiti usmeni i pismeni dio te suđenje na terenu. U svijetu suđenja postoji i ljestvica te će uskoro ići na seminar napredovanja kako bi mogla suditi u HNL ligi. Osim sportskog duha, također njeguje i svoju kreativnu stranu: pisanje poezije. Naučila je čitati i pisati s tri godine, a pjesme piše od pete. Do sada je napravila zbirku pjesama koja sadrži više od sto stranica originalne poezije raznih tema. Kada joj se nešto dogodi, puno joj je lakše napisati pjesmu nego pričati o tome.

Kada završi srednju školu, planira upisati psihologiju u Osijeku. Oduvijek je htjela pomagati ljudima, ali ne voli krv pa smatra da je psihologija odličan izbor za nju jer je vrlo zanimljiva. Još jedna zanimljiva činjenica o Luciji je ta što je veliki obožavatelj benda „Vatra”. Bila je na više od deset njihovih koncerata te prikupila njihove razne rekvizite.

Učenica Lucija Prebanić i Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra

Tekst: Valentina Đurin, 2. c

Fotografija: Lucija Prebanić, 4. c