Koja je tvoja vještina?,  Stvaraju

Ante Radoš – portret

„Trud se uvijek isplati” 

Ante Radoš, učenik 1. b razreda Gimnazije Bjelovar u slobodno vrijeme voli igrati nogomet i voziti bicikl. To naravno ne radi sam, već u društvu svojih prijatelja.

Već je u osnovnoj školi išao na razna natjecanja, primjerice iz Geografije, Biologije, Kemije i Povijesti. Najbolji Antin uspjeh u osnovnoj školi je osvojeno drugo mjesto na Županijskom natjecanju iz Biologije. Kaže da je tijekom osnovne škole bio uzoran i imao dobre ocjene, a najdraži su mu predmeti bili Povijest te Tjelesna i zdravstvena kultura.

Anti osnovna škola nije bila veliko opterećenje, zbog toga nije stekao navike učenja koje je sada u Gimnaziji krenuo razvijati. Motivacija za učenje bio je veliki interes za gradivo iz Povijesti, koje mu se posebno svidjelo pa je htio naučiti više. S velikim zanimanjem išao je na natjecanje iz Povijesti. Njegov veliki trud doveo ga je do petog mjesta na Državnom natjecanju iz Povijesti.

Nakon što je saznao rezultate natjecanja bio je jako ponosan na sebe, no također je bio iznenađen jer nije očekivao tako dobar rezultat. Izjavio je kako se trud uvijek isplati, što se u njegovom slučaju itekako vidi te se nada da će i sljedeće godine ostvariti puno znanja te dobar uspjeh iz Povijesti.

Ante Radoš (1. b) na natjecanju iz Povijesti

Tekst i fotografija: Petra Eri, 1. b