Informiraju,  Školske kronike

Put oko svijeta – ususret gostovanju pjesnikinje Maje Klarić

Povodom Mjeseca hrvatske knjige i u skladu s temom ovogodišnje manifestacije, u goste nam dolazi putopjesnikinja i književna prevoditeljica Maja Klarić.


Pjesnikinja Maja Klarić poznata je kao – putopjesnikinja. To prvenstveno znači da svoja putovanja širom svijeta opisuje u formi poezije. Njezine zbirke pjesama „Život u ruksaku“, „Nedovršeno stvaranje“, „Quinta Pitanga“ i „Četiri elementa“ te prozno-poetski putopisi „Vrijeme badema“ i „Približavanje zore“ dočaravaju nam zanimljiva putnička iskustva iz raznih krajeva svijeta – od europskih zemalja kao što su Portugal, Španjolska ili Irska preko zemalja Južne Amerike i dalekog Japana, natrag kući preko Bliskog Istoka.


Kroz čitanje poezije iz svih tih zemalja i priču o tome kako su pjesme nastale, Maja će nas povesti na pravi put oko svijeta, i to viđen očima jedne pjesnikinje, planinarke, hodočasnice i moderne pustolovke. Put oko svijeta počinje, naravno, od kuće odnosno pjesmama koje je napisala u Hrvatskoj i susjednim zemljama, a u 45 minuta napravit ćemo krug oko Zemlje i naposljetku se vratiti na početnu točku, u mjesto iz kojeg smo krenuli. Za ovo vam putovanje ne treba putovnica ni avionska karta, samo znatiželja!

Za sudjelovanje molim da se javite razredniku/ci ili knjižničarki putem aplikacije Teams.

Ususret gostovanju pjesnikinje Maje Klarić kreirana je digitalna knjiga Put oko svijeta u kojoj možete saznati više o Majinoj biografiji te pročitati njezine pjesme izdvojene iz nekoliko knjiga. Knjigu možete otvoriti pomoću poveznice: https://read.bookcreator.com/nMPY26DRxwcsocdGxCa0FKLNIDt2/Sx8TUBXQT2q2LhylrBg-zQ

Ostavi odgovor