Školske kronike,  Uče

Predstavljanje knjige Marija Filipija u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Bjelovaru

Nikola Tesla ispod paučine

Kakav je Tesla doista bio?

Tekst i fotografije: Uredništvo

U četvrtak 16. ožujka 2023. u kupoli Gimnazije Bjelovar održano je predstavljanje knjige „Nikola Tesla ispod paučineˮ, autora Marija Filipija u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Bjelovaru. Nakon uvodnih riječi ravnateljice Tanje Mamić i predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Bjelovaru Vedrana Milića, knjigu i autora najavio je prof. dr. sc. Darko Žubrinić te obrazložio činjenice i okolnosti presudne za nastanak knjige.

Autor knjige, Mario Filipi, novinar i publicist, hrvatski branitelj i stopostotni invalid Domovinskog rata, objavio je tri knjige, zbirke pjesama i jednu monodramu. Knjiga „Nikola Tesla ispod paučineˮ nastala je na temelju proučavanja mnogobrojnih izvora podataka i dostupnih fotografija iz Teslina života. Još od djetinjstva autor je ljubitelj Nikole Tesle te u knjizi piše o njemu s društvenog stajališta, nastojeći objasniti i ukazati na Teslin odnos prema ljudima, novcu, vjeri i ženama. Istražujući Teslu, autor je često nailazio na mnoštvo neistina te je odlučio čitateljima ukazati na pravu istinu o Tesli, a svoja stajališta potkrepljuje brojnim povijesnim dokumentima.

Danas vjerojatno nema osobe koja nije čula za Teslu, no kakav je on zaista bio i što se to krije ispod paučine, možete saznati u knjizi „Nikola Tesla ispod paučineˮ koja broji nešto više od 500 stranica.

Ostavi odgovor