Školske kronike

Tribina na temu razvoja karijera

Krijerni izazovi budućnosti

Tekst: Lukas Lukačević, 4. e

Fotografija: Leon Klemše, 2. a

U četvrtak 23. 3. 2023. u kupoli Gimnazije Bjelovar održana je tribina „Karijerni izazovi budućnosti” u organizaciji Rotary klubova Zagreba i Bjelovara. Rotary klub Zagreb i Rotary klub Bjelovar u svojem članstvu okupljaju velik broj vrhunskih profesionalaca različitih profila i profesija, a neki od njih svoja iskustva podijelili su s učenicima naše škole.

Sudionici tribine Nenad Kovačević i Sebastijan Kos, članovi su Rotary kluba Bjelovara koji su održali uvodno predavanje. Tribinu su vodili i članovi Rotary kluba Zagreb: Radan Spaventi, Krešimir Macan i Ozren Hudina. Na tribini prisustvovali su i predsjednik Rotary kluba Bjelovara, Igor Valentić te predsjednik Rotary kluba Zagreba, Zoran Leitner. Predsjednici klubova ukratko su se predstavili te nam objasnili funkcije Rotary klubova, pričali o povijesti kluba te podijelili nekoliko riječi mudrosti. Sudionici tribine predstavili su svoje životopise, nekoliko zanimljivosti iz fakultetskih dana i poslovnog života te odgovarali na pitanja vezana uz orijentaciju u karijeri, poslovnom životu, pronalaženju zanimanja i dr. Moderatori tribine bili su naši učenici, Ema Sedlić iz 4. d razreda i Krešimir Košč iz 4. a razreda. Tribina je bila svakako korisna, kako za učenike tako i za profesore. Osim uspjehom i inteligencijom, naši gosti su na vrlo zanimljiv način uspjeli intrigirati publiku te smo tako nešto doznali i o Warrenu Buffetu. Za one koji ne znaju, Warren Buffet jest ulagač, filantrop te treći najbogatiji čovjek i glavni izvršni direktor Bekrshire Hathawaya.

Cilj tribine bio je potaknuti diskusiju o budućim izazovima u razvoju karijere u kojoj su naši učenici mogli dobiti odgovore na brojna praktična pitanja iz prve ruke.

Ostavi odgovor