Informiraju,  Školske kronike

Državno natjecanje u plivanju

Gimnazija Bjelovar prvi put pliva

Tekst: Valentina Đurin, 1. c

Dana 17. studenoga 2022. godine održano je županijsko Natjecanje u plivanju. Natjecanje se održalo na bazenima Daruvarskih toplica. Gimnazija Bjelovar je prvi put sudjelovala na natjecanju te ostvarila odlične rezultate zahvaljujući mentoru, profesoru Jurju Seginu. U ekipi mladića natjecali su se Luka Mađer, David Gažić, Marko Čavlović, Roko Zelda i Luka Potak, a u ekipi djevojaka Ivona Crkvenac, Tara Rabatić, Ena Knezić, Anja Kukolj i Valentina Đurin. I muška i ženska ekipa, s osvojenim prvim mjestom, plasirale su se na državnu razinu natjecanja.

Državno natjecanje u plivanju održalo se od 8. do 9. prosinca 2022. u Rijeci. Plivači su 8. prosinca stigli u Opatiju i počeli se pripremati za natjecanje. Na državnoj razini natjecanja, koja se održala na bazenima Kantrida u Rijeci, sudjelovalo je 19 ženskih i 20 muških ekipa, a natjecalo se u pet kategorija: 50 m kraul, 50 m leđno, 50 m prsno, 50 m leptir i štafeta 4 x 50 m. Sve natjecateljske ekipe trudile su se maksimalno, s izvrsne rezultate postigle su sljedeće ekipe:

Mladići:

1. AZINUS Split – V. Gimnazija „Vladimir Nazor“ Split

2. OSMICA Zagreb – Gimnazija Tituša Brezovačkog

3. DOMINIK SAVIO Rijeka – Salezijanska klasična gimnazija

Djevojke:

1. DOMINIK SAVIO Rijeka – Salezijanska klasična gimnazija

2. LABOS Zagreb – Prirodoslovna škola Vladimira Preloga

3. AZINUS Split – V. Gimnazija „Vladimir Nazor“ Split

Natjecateljske ekipe Gimnazije Bjelovar osvojile su 20. mjesto (mladići) te 18. mjesto (djevojke). ,,Ovo je prvi put da je naša škola sudjelovala na državnom Natjecanju iz plivanja, tako da je sami plasman jako veliki uspjeh. Nažalost, jedina smo županija, a tako i škola, koja nema uvjete treniranja u zatvorenom bazenu tako da učenici plivanje treniraju isključivo u ljetnim mjesecima. Osobito mi je drago što su se svi učenici maksimalno trudili i dali sve od sebe. Nadam se ponovnom plasmanu na državnu završnicu te se nadam da ćemo uspjeti organizirati koji trening i prije natjecanja.’’ poručio je profesor Segin, mentor plivačima Gimnazije Bjelovar.

Čestitke pobjednicima, ali i natjecateljskim ekipama Gimnazije Bjelovar, koji su se po prvi put natjecali u ovoj sportskoj disciplini!